معایب و مزایای حضور در شبکه های اجتماعی
معایب شبکه های اجتماعی
در زندگی کنونی که شبکه های اینترنتی جهان را فرا گرفتهاند، زندگی دیوانهواری را سپری میکنیم؛ از «فیس بوک» گرفته تا «تویتر»، فضاهایی که روابط اجتماعی افراد را به کنترل درآورده و پدیدههای نوینی را تجربه میکند. دیگر، انسانها در فضای مجازی به حیات خود ادامه میدهند. شبکههای اجتماعی روزانه هزاران ارتباط را بین مردم برقرار میکنند؛ بدون آنکه کاربران اطلاع دقیقی از مقصد نهایی داشته باشند. تعاملهایی که با شبکههای اینترنتی انجام میشود و عنان افراد به این تکنولوژی نوین سپرده میشود. شبکههای اجتماعی در اینترنت معایب و مزایایی را همراه دارد؛ اگرچه وزنه مشکلات بیش از خوبی هایش در روابط اجتماعی دیده میشود. غرق شدن در تکنولوژی نوین و زندگی در فضای مجازی باعث شده معایب شبکههای اجتماعی و سیر نزولی در ابعاد انسانی را فراموش کنیم. برای معرفی معایب سرویسها یا شبکههای اجتماعی در فضاهای مجازی میتوان به موارد متعددی اشاره کرد. همه روز انسانهای زیادی با آن روبهرو هستند و در زندگی روزمرهشان آنها را تجربه میکنند.
ساختگی بودن نحوه ارتباط
همهگیر بودن اطلاعات شبکههای اجتماعی یکی از معایب اصلی ارتباط شبکهای است. اگرچه در بعد مثبت نیز میتوان به آن توجه کرد؛ اما به نظر میرسد بار منفی آن بیش از موارد خوبش است. زمانیکه خبری را با کمک شبکههای اجتماعی در فضای مجازی بازتاب میدهید، مانند بمبی منفجره شده و در میان همه مخاطبان پخش میشود. شاید انتشار چنین خبری بر خلاف مکان جغرافیایی نویسنده، در نقطه دیگری از دنیا، یک ناهنجاری باشد. بنابراین، کنترل آن نیز بسیار دشوار خواهد بود و امکان دارد نام یا اعتبار شخص یا کشوری در کمتر از چند ساعت لکهدار شود. از همه گیر بودن شبکههای اجتماعی میتوان بهعنوان یک ضعف نام برد.
نحوه ارتباطات انسانی در شبکههای اجتماعی نیز بسیار مصنوعی و ساختگی است، چراکه آمار نشان داده، این سرویسها در دراز مدت نمیتواند دوام و استحکام داشته باشد و پشتوانه برای تقویت عمیق افراد در این نوع تماس ها دیده نمیشود.
شبکه هایی با رویکرد سیاسی
سوء استفادههای سیاسی از «شبکههای اجتماعی» یکی از بزرگترین معایب این سرویس در چند سال اخیر بوده است. در جوامع نه چندان پیشرفته، شاهدیم که شماری از سیاسیون با کمک از این سایتها، راهها را برای تسویهحسابهای سیاسی فراهم میکنند. البته بازخوردهای منفی علاوه بر مسایل سیاسی، در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و غیره نیز دیده میشود. تاکنون افراد زیادی در این زمینهها سوءاستفاده کردهاند.
زمینه جعل و سوءاستفاده از کاربران اینترنتی در شبکههای اجتماعی فراهمتر از سایر سرویسها است؛ چراکه اعضای آن میتوانند با تصاویر و اطلاعات دروغین، وارد شبکه شده و به مخاطبان خود خوراک نادرست بدهند. در واقع، اصول حاکم در شبکههای اجتماعی بر مبنای واقعیت نیست و بیشتر پیوندها صوری است. هر فرد با روبهرو شدن با چنین فضایی، کمتر احساس امنیت میکند چون از صحت و سقم اطلاعات موجود اطمینان ندارد. اعتیاد به ارتباط اینترنتی، کاهش پایبندی به مباحث اخلاقی، مصنوعی بودن ارتباطها، غنی نبودن برخی اطلاعات که بدون تحقیق روی شبکهها میآیند، تقلب و نادرستی دادهها و...، مسایلی هستند که کاربران اینترنتی با عضویت در شبکههای اجتماعی آن را بهخوبی لمس میکنند و با تردید، به ارتباط خود با دیگران ادامه میدهند. به هرحال، تکنولوژی بارهای مثبت و منفی را همراه دارد و این مقوله نیز جدای از سایر دستاوردها نیست؛ اما برای ایجاد توازن، نیاز است که کشورها برای جلوگیری از ضربهپذیر بودن شهروندان، بستر را برای فرهنگسازی آماده کنند.
تجربه های سیاه جهانی
آمار نشان میدهد که کاربران شبکههای اجتماعی در آسیا، آفریقا و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی، تجارب خوشایندی از عضویت در آنها نداشتهاند. فرهنگسازی عضویت در شبکههای اجتماعی که این روزها سیر صعودی چشمگیری به خود گرفته، بهعنوان یک نیاز لاینفک، حس میشود. برای رهایی از تقلبها و جلوگیری از مورد سوءاستفاده قرار گرفتن عدهای در فضاهای مجازی، باید از دولتمردان و جامعهشناسان کمک گرفت.
در شبکههای اجتماعی ارتباطات راحتتر از پیوندهای چهره به چهره است؛ اما ارتباط شبکهای به جبهه مقابل پیوندهای اجتماعی عمیق انسانی تبدیل شده است؛ چون لینکهای متعدد در ساعات روز، کاربران را به فضاهایی انتقال میدهد که سرنوشت در اختیارشان نیست و به هر کاربری که فرهنگ و اطلاعات دقیق از این فضا را نداشته باشد، در لایههایی از فضاهایی اجتماعی تلو تلو خواهد خورد. به هرحال، همگان نفوذ همه جانبه شبکههای اینترنتی را میان جوانان کره خاکی تأیید کردهاند. عضویت در این شبکه به حدی عادی است که هر فردی نوع تعامل خود با آن را در محاورههای روزانه اش تشریح میکند و تقریبا این موضوع به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است. دنیای رایانه و بالا رفتن سرعت این تکنولوژی در جهان، همه را درگیر خود کرده است. برای رهایی انسان از دنیای مجازی و برای آنکه بتوان ارتباطات عمیق انسانی را در بسترهای اجتماعی بهوجود آورد، شرایط بسیار تغییر کرده و همگان را به فکر فرو برده است .
مزایای حضور در شبکه های اجتماعی
ایجاد شبکه های اجتماعی در کشور ما به سرعت رو به افزون است وهرروزه برتعداد آن اضافه می شود.امروزه رسانه های اجتماعی به یک مهارت جدید و مهم برای همه و حتی برای کسانی که حتی درک بسیار بالایی از فناوری ندارند، تبدیل شده است. در سال های اخیر دسترسی میلیون ها کاربر در سراسر جهان به رسانه های و شبکه های اجتماعی باعث شده است تا این رسانه ها درکانون توجه جوامع مدرن و افراد زیادی قرارگیرند و از محبویت قابل توجهی به خصوص در میان نسل جوان برخوردار شوند. شناخت صیحیح از این رسانها باعث می شود تا کاربران بیش از پیش بتوانند از این ابزارها استفاده مفید و موثر داشته باشند.
فواید استفاده از شبکه های اجتماعی
1. این رسانه به حال سئو کمک می کند.
2.دنبال کردن لینک سایت شما در سایت های دیگر توسط گوگل. یکی از این سایت ها فیسبوک می باشد.بنابراین شما با فعالیت در این سایت ها باعث پیدا شدن لینک های مهم در سایت ها ، توسط موتورهای جستجوگر می شوید.
3. ایجاد روابط شخصی قوی با کاربران.
4.در سایت و یا وبلاگ خود لینک دریافت کنید که این دریافت لینک در شبکه های اجتماعی چندین برابر می شود.فقط لازم است که دارای سایت و یا وبلاگ فعال باشید و دیگران را دنبال کنید و با هم تعامل داشته باشید.
5. ایجاد محتوایی قابل تکثیر.
6. در شبکه های اجتماعی بزرگی همچون فیسبوک حضور داشته باشید و در آن فعال باشید.در این شبکه ها محتوایی خوب ایجاد نمائید و آن را با دیگران قسمت کنید.
7.شبکه های هدفمند تر یعنی مشتریان هدف مند تر و بیشتر.
8.بررسی کنید ببینید با توجه به اهداف شما کدام شبکه مناسب است. برای مثال برای تبلیغ کردن شبکه linked in مناسب تر از face book و یا twitter می باشد.
9. در فروش شما نظرات دیگران می تواند مهم و موثر باشد.
10.در کسب و کار شما باعث ایجاد نظر و تبادل و تعامل شود که این به نفع شما می باشد.
رابطه زناشوئی
1475 - و درک و باور این حقیقت که " همسر من، عین خود من است" اساس ایمان بخدا در قلمرو حیات زناشوئی است که محور هر انسانی می باشد! که این باور اساس عدالت نیز می باشد! زیرا ظلم زناشوئی که کارخانه همه مظالم بشری است برخاسته از احساس برتری نسبت به همسر است که همسر را پرستنده و بنده خود می خواهد!
1476 - و از آنجا که همسر، عین نفس خویش است پس همسر پرستی هم عین خودپرستی است. پس پرستش و بندگی همسر از هر سو، عین خودپرستی است که اساس شیطنت است طبق قول الهی!
از کتاب " حدیث وجود " استاد علی اکبر خانجانی